domingo, 12 de enero de 2014

Àguila cridanera (Aquila clanga)

Foto J.Bermejo
Imatge realitzada a Pals (Girona).
Es tracta d'un rapinyaire on té la seva distribució geogràfica al Nord-est de Europa.
Fa petites migracions i alguns exemplars hivernen al sud de França (Camarga).
A la Península Ibèrica sol arribar algun exemplar cada any.
Es tracte d'una àguila de mida grossa, més gran que la Marçenca però més petita que la Daurada. 
La seva alimentació es basa en mamífers i també carronya.
El de la imatge es un exemplar juvenil.
Primera cita com a hivernant a la província de Girona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada