ESTUDI ALIGOT VESPER

ALIGOT VESPER ( Pernis apivorus )


Rapinyaire migrador i estival, el podem observar a catalunya els mesos de maig a setembre.

Identificació: Medeix de 51 a 59 cm; 110-135 d' envergadura alar i pes de 0,500 a 1,100 Kg.
FASE FOSCA FEMELLA

FASE FOSCA FEMELLA

FASE CLARA MASCLE

FASE CLARA MASCLE
Alimentació: Principalment s' alimenta d' abelles i larves de vespes; també de ratolins, granotes i petits ocells.
Nidificació: Aprofita nius vells de còrvids en grans arbres caducifolis.
Reproducció: De 2 a 3 ous, el període d' incubació és de 30-35 dies; els joves poden volar als 40 dies.

Exemplar Recuperat: Exemplar anellat el 2010 i recuperat el mes d' agost 2013.
En aquests anys, ha travessat l' estret de Gibraltar cada tardor per tornar a la primavera al seu territori de cria.





No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada